GİRESUNSPOR - Kanal WTVᴴᴰ www.KanalW.com | Worldwide Football TV™
Haber
Loading...

WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

FULL MAÇ

FİKSTÜR

RÖPORTAJ

KULÜPLER

ÖNE ÇIKAN YAYIN

KANAL WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

Kanal WTVᴴᴰ Uluslararası Spor Kanalı | Worldwide Football TV HD Kanalı (2014™) İSTANBUL - TÜRKİYE |

GİRESUNSPOR

GİRESUNSPOR
Giresunspor Kulübü 1925 yılında Bilalspor'a rakip olarak, sarı-lacivert renkler altında öğretmen Fevzi ve Faruk Beyler tarafından kurulmuştur. Kulüp amatör olarak futbol, atletizm ve su sporlarında faaliyet göstermiştir. Türkiye 1. ligde mücadele ediyor. 

İLETİŞİM: 
http://www.giresunspor.com.tr/ 

TARİHÇESİ: 
Giresunspor Kulübü; 1925 yılında Hilalspor’a rakip olarak, sarı-lacivert renkler altında öğretmen Fevzi ve Faruk beyler tarafından kurulmuştur. Kulüp amatör olarak futbol, atletizm ve su sporlarında faaliyet göstermiştir. Ayrıca piyesler de veren kulüp, gece eğlenceleri de düzenlemiş; sahne çalışmalarına da Şair Can Akengin de yardımlarda bulunmuştur. Giresunspor, 1925-1940 yılları arasında Hilalspor ve Yeşiltepe takımlarıyla mahalli liglerde sayısız müsabaka oynamıştır. 29 Haziran 1938 tarihinde çıkan 3530 sayılı Beden Terbiyesi Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte 28 Mart 1941 yılında Giresunspor'un 1967 yılındaki kuruluşunda yer alan Giresunspor; Hilalspor, Yeşiltepe ve Sahilspor kulüpleri, sürdürdükleri bu faaliyetlerine son vermek zorunda kalmışlardır. 


Kapatılma kararlarınndan sonra 3 Mayıs 1941’de Hilalspor ve Sahilspor kulüpleri yeşil-beyaz forma altında Aksugençlik Spor Kulübü’nü kurdular. Buna karşılık Giresunspor ve Yeşiltepe kulüpleri de bir araya gelerek çivit-kırmızı renklere sahip forma altında Akıngençlik Spor Kulübü'nü kurdular. 5 Haziran 1947 yılında Güneşspor adıyla bir başka yeni kulüp daha kuruldu. Aksugençlikspor, 1952 yılında ismini Beşiktaş, renklerini de siyah-beyaz yaparak faaliyetlerine devam ederken; Güneşspor ise önce 1963 yılında eski Yeşiltepe’yi yaşatmak ve tazelemek amacıyla adını Yeşiltepe yaptı, sonra da 17 Mart 1967 tarihinde aldığı kararla adını Giresunspor olarak yeniden değiştirdi. 18 Nisan 1967 tarihinde Akıngençlikspor ve 21 Nisan 1967 tarihinde de Beşiktaş kulüpleri kendilerini fesih kararı alarak Giresunspor'a katılma kararı aldılar. Böylece en eskisi 1925 yılında kurulmuş; olan kulüpler, tek bir çatı altında toplanarak faaliyetlerini sürdürmüş oldular. 

Profesyonel liglerdeki mücadelesine 1967-68 futbol sezonuyla birlikte ilk başkanı olan rahmetli Sayın Hasan Gürel başkanlığında Türkiye 2. Milli Ligi’nden başlayan Giresunspor ilk resmi maçını ise 20 Ağustos 1967 tarihinde İstanbul kulüplerinden Beylerbeyispor ile Giresun Atatürk Stadı’nda oynamış ve rakibiyle 0-0 berabere kalmıştır. Ekibimiz bu karşılaşmaya Mehmet- Hüseyin-Saadettin- İsmet- Erol- Fevki- Servet- K. Şükrü- Ünal- B. Şükrü- Muhlis on biriyle çıkmıştır. Giresunspor, Giresun'daki ikinci maçında ise 17 Eylül 1967 tarihinde Konyaspor'la karşılaşmış ve rakibine 2-1 mağlup olmuştur. Bu karşılaşmaya ise Nevzat-Mehmet-Şükrü-Fevki-Cudi-Erol-Osman-Yener-Ahmet-Muhlis-Şaban-Servet on biriyle çıkılmıştır.Profesyonel liglerdeki mücadelesine başladıktan 4 sezon sonra 1970-71 sezonunda Türkiye Birinci Futbol Ligi’ne yükselerek Doğu Karadeniz’in 1. ligde mücadele eden ilk kulübü olma unvanını alan takımımız, o dönemki adıyla Türkiye 1. Ligi de 6 sezon üst üste mücadele etmiştir. Özellikle 1975-76 sezonunda parlak bir performans gösteren ekibimiz iyi geçen bir sezonun ardından 1976-77 sezonunda 1. lige veda etmiş ve 2019-20 sezonunda tekrardan 1. ligde boy göstermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dil ve hakaret içermeden yazılan yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.KanalW.com