İNEGÖLSPOR - Kanal WTVᴴᴰ www.KanalW.com | Worldwide Football TV™
Haber
Loading...

WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

FULL MAÇ

FİKSTÜR

RÖPORTAJ

KULÜPLER

ÖNE ÇIKAN YAYIN

KANAL WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

Kanal WTVᴴᴰ Uluslararası Spor Kanalı | Worldwide Football TV HD Kanalı (2014™) İSTANBUL - TÜRKİYE |

İNEGÖLSPOR

İNEGÖLSPOR
İnegölspor'a adını veren ve kurulduğu güne kadar ilçede İdman Yurdu ve Demirspor başta olmak üzere futbola renk katan Yıldızspor, 1954 yılında kuruldu. 1984 yılında önemli girişimler sayesinde nihayet buldu. 25 yıllık özlem İnegöl İdman Yurdu, Doğanspor, Demirspor yöneticilerinin ortak çalışması sonucu İnegölspor ismi üzerinde mutabık kalınması ile son buldu. 

İLETİŞİM: 
http://www.inegolspor.org.tr/

TARİHÇESİ: 
İnegölspor’a adını veren ve kurulduğu güne kadar ilçemizde İdman Yurdu ve Demirspor başta olmak üzere birkaç gayri federe kulübün hegemonyasında bulunan İnegöl’de futbola renk katan Yıldızspor, 1954 yılında Yusuf Ziya Berk, Muzaffer Utkucu, Salih Soyuak, İlhan Memiş, Mehmet Barışman tarafından kurulmuştur. Yıldız sporun kurulmasıyla İnegöl’de spor hareketi daha da hızlanmıştır. Yıldızspor iki yıl futbol kulübü olarak faaliyetlerini devam ettirdikten sonra 1956 yılında faaliyetlerine güreş branşını da ekleyerek İnegöl’de mindere çıkan ilk güreş takımını da oluşturmuştur. 1950’li yıllarda Bursa Bölge Şampiyonluklarına katılarak dereceler elde eden Bursa Bölgesi güreşçisi Mehmet Altın Döğer ile şimdiki Bursaspor amigoluğunu yapan Yaşar Genç 8 kişilik takımla birlikte çalışmalara başlayarak güreş sporunun gelişmesi için önemli çalışmalara imza atmışlardır. Ancak bir süre sonra maddi sorunların büyük ölçüde artması bu çalışmaların sona ermesine neden olmuştur. 1962 yılına kadar gayri federe olarak futbol hayatını sürdüren Yıldızspor, adını Gökyıldız olarak değiştirerek Bursa 2. amatör ligine dahil oldu. Gökyıldızspor daha sonra adını İnegölspor olarak değiştirmiştir. İnegölspor 1977-78 yılına kadar 2. Ligde mücadele ettikten sonra aynı yıl sezonda çekişmeli bir dönemden sonra şampiyonluğa ulaşarak 1.Lige yükseldi. 

İnegöl’de spor kulüplerimizin birleşmeleri ve tek vücut olarak seslerini Türkiye profesyonel liglerinde duyurabilmesi tüm İnegöllülerin ortak özlemi idi. Bu özlem 1984 yılında önemli girişimler sayesinde nihayet buldu. Yaklaşık 25 yıllık özlem İnegöl İdman Yurdu, Doğanspor, Demirspor yöneticilerinin ortak çalışması sonucu İNEGÖLSPOR ismi üzerinde mutabık kalınması ile son buldu. O yıllarda bu kulüplerimizden kopan insanların oluşturduğu yeni kulüpler, bu spor kulüplerinin başarı oranlarındaki yetersizlikler, o dönemdeki adıyla Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ve Futbol Federasyonun amatör kulüplere yaklaşımını yetersizliği ve tesis konusundaki sıkıntılar gibi nedenlerde spor yapma ve yaptırma olanaklarının zorluğu spora ve futbola olan ilgiyi de azaltıyordu. Bu durumdan ne sporcular ne de idareciler memnun değildi. Bu olumsuz şartlarda milli takımlara sporcu yetiştirmek de neredeyse imkansızdı. Bu sorunların çözümü için bir araya gelen kulüp yöneticileri, ilçe mülki idarecilerin de desteği ile birleşmeyi sağlama görüşmeleri yaptılar. Bu görüşmeler üç kulübümüzün anlaşmasıyla sonuçlandı. 10 Şubat 1984’te İnegölspor,  7 Mart 1984’te İdman Yurduspor, 2 Nisan 1984’te ise Demirspor genel kurulları toplanarak birleşme konusundaki yetkiyi yönetim kurullarına devrettiler. Bu yetkileri alan üç kulüp başkanları Hasan Bilge, Bekir Arıman, Ali Özün önderliğinde müteşebbis heyet kurulmasına karar verdiler. 1 Mayıs 1984’te İdman Yurdu, 4 Mayıs 1984’te Demirspor yönetim kurulları beklenen birleşme kararlarını alarak İnegölspor altında bütünleşmeyi ilan ettiler. 23 Mayıs 1984 tarihinde de bütünleşme resmen açıklandı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dil ve hakaret içermeden yazılan yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.KanalW.com