HACETTEPESPOR - Kanal WTVᴴᴰ www.KanalW.com | Worldwide Football TV™
Haber
Loading...

WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

FULL MAÇ

FİKSTÜR

RÖPORTAJ

KULÜPLER

ÖNE ÇIKAN YAYIN

KANAL WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

Kanal WTVᴴᴰ Uluslararası Spor Kanalı | Worldwide Football TV HD Kanalı (2014™) İSTANBUL - TÜRKİYE |

HACETTEPESPOR

HACETTEPESPOR
Hacettepe Spor Kulübü, 1945 yılında Hacettepe Semtinde bulunan Hacettepe Parkında kurulmuştur. 1946-1947 Sezonunda Ankara Mahalli Lig'i Mavi Grupta Demirspor, Atıfbey, Akalar, Işıkspor, Dışkapı, Hilalspor ve Tekelispor ile Lig maratonuna başlayan Hacettepe Spor, grubu o yıl 2. olarak tamamladı. Ankara mahalli liglerinde 1953-1954, 1954-1955 ve 1957-1958 Sezonlarında Şampiyon olarak Kupayı kaldırdı. 

İLETİŞİM: 
http://www.hacettepespor.org.tr/ 

TARİHÇESİ: 
Hacettepe Spor Kulübü, 1945 yılında Fahri KABADAYI, Kadir ERTAÇ, Suat YILDIRIM, ve Arkadaşlarının çabası ve Ankara Valisi Nevzat TANDOĞAN’ın himayesinde Hacettepe Semtinde bulunan Hacettepe Parkında kurulmuştur. Takım renklerini İlk Yönetim Kurulu toplantısı yaptıkları Hacettepe Parkındaki beyaz taşlardan ve bahçeyi süsleyen Mor Menekşelerden esinlenerek almıştır. 1946-1947 Sezonunda Ankara Mahalli Lig’i Mavi Grupta Demirspor, Atıfbey, Akalar, Işıkspor, Dışkapı, Hilalspor ve Tekelispor ile Lig maratonuna başlayan Hacettepe Spor grubu o yıl 2. olarak tamamladı. Ankara mahalli liglerinde 1953-1954  - 1954-1955 ve 1957-1958 Sezonlarında Şampiyon olarak Kupayı kaldırdı. Türkiye’de Milli Lig oluşması sonucu kırmızı grupta mücadele eden Mor-beyazlılar Ligin ilk yılında sezonu 6. olarak bitirdi. Bir Sonraki sezonda ise Ligi 19. bitirince ikinci Lige düştü. 1961-1962 Sezonunda Baraj Maçlarına kalan Hacettepe buradan başarı ile çıkarak tekrar birinci ligde oynamaya hak kazandı. 1968-1969 Sezonuna kadar birinci Ligde mücadele veren Hacettepe Spor o Sezon tekrar ikinci lige düştü. Bu düşüş sonrası kendini toparlayamayan Hacettepe Spor 1971 yılında 3.Lige düşmekten kurtulamadı. Semt Takımı olan Hacettepe Spor’un bu düşüşü 1959 yılında başlayan ve semtin sosyal dokusunu bozan kamulaştırma ile ilgili olduğu bilinmektedir. 1971 yılında biten Hacettepe Hastanesinin kurulması semtteki göçü tetiklemiş ve semtin geleneksel ve sportif yapısı bozulmuştur. Semtin dörtte birinin kamulaştırılması gelecek yılların habercisi olmuş semtin kaderi ile Hacettepe Spor’un kaderi birbiri ile kesişmiştir. 


Hacettepe Semtine bakılırsa spor tesisi açısından oldukça sıkıntılı bir süreç geçirmiştir. Hatta 1966-1967 yılına kadar Kulübün hiçbir tesisi bulunmamaktadır. Hacettepe Spor ekonomik sıkıntılardan geçerken isim değişikliği ile Ligde Camuzoğlu ön adını almış ve uzunca bir süre mücadelesini bu isimle sürdürmüş ve 1989 yılında semt değiştirerek Hacettepe Spor’un ismi Keçiörengücü olmuştur. Hacettepe Spor tarihini irdelerken Efsane Başkan Rahmetli İlhan CAVCAV’ın futboldaki dehası geleceğe dönük projelerinin hakkını teslim etmek gerekir. Rahmetli CAVCAV, ASAŞ Spor’u bünyesine katarak Alt Yapıdan yetişen Futbolcular ile ASAŞ’ı takviye ederek pilot takım haline getirmiştir. 2003-2004 yılında 3.ligde mücadele eden ASAŞ Spor Gençlerbirliği  ASAŞ Spor olarak 3 sezonda iki lig yükselerek 3.Ligden 1.lige çıkmıştır. Gençlerbirliği ASAŞ Spor kulübünün ismi Gençlerbirliği OFTAŞ olarak değiştirilmiştir. 2006-2007 Sezonunda 1.Lig Şampiyonu olarak Süper lige yükselen Gençlerbirliği OFTAŞ ilk yıl Süper Ligi 11. Sırada tamamlamıştır. 18 Temmuz 2008 tarihinde Yönetim Kurulu kararı ile Takımın ismi HACETTEPE SPOR olarak değiştirilmiş ve bu çınarın köklerinin daha da çok salınmasına Kulübün yaşatılmasına karar verilmiştir. 

Türkiye Liglerinde Sportif mücadelesine halen profesyonel Liglerde devam eden Hacettepe Spor Kulübü alt yapıdan yetişen kendi gençleri ve birbirinden değerli Hocaları ve Yöneticileri ile dün olduğu gibi bugün de Lig mücadelesini sürdürürken bünyesinde gelecek vaad eden Gökhan GÖNÜL, İrfan Can KAHVECİ  Orhan ŞAM gibi değerleri Türk Futbolu’na kazandırma misyonunu başarı ile devam ettirmektedir. Yeni nesil tanımamış olsa da Mor Menekşeler geçmişte Ankara ve Türkiye’nin Spor gündeminde ayrı bir yer edinmiş Milli Takımlara her yaş kategorisinden futbolcu vererek Türk Futbou’na katkıda bulunmuştur Bilinmesi gerekir ki ; Geçmişinden bugüne kadar oynayan futbolcuların geneli Üniversite öğrencileri ve mezunları olan Kulüp;  örneğin 1953 senesinde Şampiyonluğa ulaşmış olan Hacettepe Spor’un ilk 11’i Üniversite mezunu olup bu futbolculardan dördü de doktor olması futbol tarihinde eşine benzerine rastlanmayacak bir kültürün simgesi olarak yer edinmiştir. 1945 den günümüze gururla söylediğimiz ve mensubu olduğumuz Mor Menekşelerin o semtin insanlarının hatıralarını hiç unutmadan bu günlere taşıyan ve yaşatan duayen Başkan İlhan CAVCAV’a sonsuz saygı ve minnet borçlu olduğumuzun bilinmesi gerekmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dil ve hakaret içermeden yazılan yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.KanalW.com