KASIMPAŞASPOR - Kanal WTVᴴᴰ www.KanalW.com | Worldwide Football TV™
Haber
Loading...

WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

FULL MAÇ

FİKSTÜR

RÖPORTAJ

KULÜPLER

ÖNE ÇIKAN YAYIN

KANAL WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

Kanal WTVᴴᴰ Uluslararası Spor Kanalı | Worldwide Football TV HD Kanalı (2014™) İSTANBUL - TÜRKİYE |

KASIMPAŞASPOR

KASIMPAŞASPOR
Kasımpaşa Spor Kulübü ya da kısaca Kasımpaşa, futbol branşıyla tanınan Türk spor kulübü. Kulüp 1921 yılında İstanbul'un Kasımpaşa semtinde kurulmuştur. Kulübün genel başkanlığını Turgay Ciner yapmaktadır. Kasımpaşa Spor Kulübü, güncel olarak futbol ve güreş dallarında faaliyet göstermektedir. 

İLETİŞİM: 
http://www.kasimpasa.com.tr 

TARİHÇESİ:
Kulübümüz, 1948 yılında gerçekleştirilen Dünya Olimpiyatlar'ında, Olimpiyat Şampiyonu olan Güreşçilerimiz Gazanfer Bilge, Mehmet Oktav ve Ahmet Kireççi'nin başarılarından dolayı, dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından, armasında Ay - Yıldız taşıma şerefine layık görülmüştür.

Ve bu şerefin ardından Kasımpaşa Spor Kulübü, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün ardından Türkiye'de armasında Ay-Yıldız taşıyan ikinci Türk Takımı olmuştur.

Kuruluş Hedefi

Sporun her faaliyetinde bulunabilme olanaklarını araştırıp, saptamak ve başta FUTBOL ile GÜREŞ olmak üzere diğer spor dallarında faaliyet göstermek, çağdaş spor bilgisi ile gençlerimizi bilgili kılacak uygulamalarla eğitmek ve sporun tüm güzelliklerine teşvik ile kişiliklerini değerlendirmektir.

Kasımpaşa’nın kuruluşu işgalci İngiliz askerlerine karşı yapılan mahalle maçına dayanır. Kasımpaşalı gençler, İngilizleri yenmek için kendi aralarında bir takım kurarlar. Maç sonucunda İngilizleri 11-4 yenen Kasımpaşa’nın serüveni o gün başlar.

7 Ekim 1977 tarihinde, kulüp binası tamamen yandı. Tarihi kupalar, şiltler ve evraklar kül oldu. Kasımpaşa’nın maddi kaybı 700 bin lirayı buldu. 1986 yılında ikinci defa yangın şoku yaşayan Kasımpaşa, kayıplara rağmen ayakta kalmayı bildi.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ilk kez Kasımpaşa'nın Türabi Baba'daki binasında törenle okunup duvara asıldı. Bu nedenle 1934 yılı Kasımpaşalılar ve Kasımpaşa İdman Kulübü için önemli bir yıldır.

Kasımpaşa, 1951 yılında Türk futbolunun profesyonel döneme geçişi ile profesyonelliği seçen ilk 10 kulüp arasındadır. Yeni kurulan "Türkiye Profesyonel Ligi"nin ilk futbol karşılaşmasını 5 Ocak 1952 tarihinde İnönü Stadı'nda oynamak da Kasımpaşa ve Galatasaray kulüplerine nasip oldu.

Kasımpaşa'dan Necdet Çoruh 1953-54 sezonunda "Dünya Gençler Şampiyonası"nda üçüncü olan Genç Milli Takım kadrosunda yer aldı.

Kasımpaşa Gençlik Kulübü futbol takımı 1954-55 sezonu sonunda en centilmen takım ünvanını aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dil ve hakaret içermeden yazılan yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.KanalW.com