DAVID VIANA ATLETICO MADRID'TEN FRANSA ALT LİGE - Kanal WTVᴴᴰ www.KanalW.com | Worldwide Football TV™
Haber
Loading...

WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

FULL MAÇ

FİKSTÜR

RÖPORTAJ

KULÜPLER

ÖNE ÇIKAN YAYIN

KANAL WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

Kanal WTVᴴᴰ Uluslararası Spor Kanalı | Worldwide Football TV HD Kanalı (2014™) İSTANBUL - TÜRKİYE |

DAVID VIANA ATLETICO MADRID'TEN FRANSA ALT LİGE

DAVID VIANA ATLETICO MADRID'TEN FRANSA ALT LİGE
Portekiz asıllı Fransız kanat ve on numara David Gonçalves Viana, 2008-11 arasında Fransa Strasbourg'ta yetişti. Tekniği ve süratiyle buradaki performansıyla göz dolduran kanat oyuncusu 18 yaşındayken İspanya, Fransa, Portekiz, İngiltere ve ABD'den bir çok transfer teklifi alıyordu. Bu başarı onu Portekiz Milli Takımı U17/18/19 kategorilerinde oynamaya da başlamasını sağladı ve Portekiz U17'de şampiyonluk yaşadı. 

ATLETICO DE MADRID'TE KALSAYDI 10 NUMARAYDI 

David Viana, İspanyol devi Atletico Madrid ile anlaştı. Diego Simeone'nin A takımla antrenmanlara çıkarttığı tek genç futbolcuydu. 22 maçta 7 gol, 9 asist yaptı. Önünde dünya yıldızları vardı ama belli ki kariyeri çok parlaktı ve ileride Atletico Madrid'te 10 numarayı o giyecekti. ''Eden Hazard'ın alternatifi'' olarak gösterilen genç futbolcu bir an önce profesyonel lisans sözleşmesi yapmalı ve para kazanmalıydı. Sürekli teklifler almaya da devam ediyordu. Atletico Madrid'in kanat ve on numara pozisyonlarına bir çok yeni yıldız transferi gerçekleştirmesiyle İspanya'da daha fazla kalmak istemedi ve tüm ısrarlara rağmen transfer tekliflerini görüşmeye başladı. 

ABD'NİN MLS'DE FUTBOL LİSANS PROSEDÜRLERİNE SABRETTİ  

ABD'nin MLS ekibi Real Salt Lake'e 2013'te transfer oldu. Belki de kariyerindeki negatif dönüm noktası Amerika'ya gitmesi oldu. Çünkü futbolda henüz fazla söz sahibi olmayan ABD'nin pasaport ve oturma izni için evrak işleri de çok zor ve uzun bir süreçti. Futbolcu olmasına rağmen mahkeme iznini alabilmek için uzun süre bekledi ve lisans için büyük sabır gösterdi. ABD'nin önde gelen medyası bu sabrı takdirle karşıladı. David Viana sonunda izinleri aldı ve ilk 3 maçta 2 gol, 2 asist katkısı da verdi. Fakat evrak beklerken sezon sonu da gelmişti. Ayrılma kararı alarak İngiltere'den gelen yeni bir teklifi kabul etti. 

İNGİLTERE'DE YÜKSEK MAAŞLA EVRAK İŞLERİ UZADI 

Aynı yıl 2013'te İngiltere'de Luton Town FC'nin 450 Bin Sterlin teklifini kabul ederek Amerika'dan ayrıldı. Teknik Direktör John Still'in ''Çok yüksek bir bedel ödendiğini ve bunun David için değer'' olduğuna dair övgü dolu röportajı bir motivasyon kaynağıydı ama futbol hayatının en zor 2 yılı olacaktı. Çünkü İngiltere'de de yabancı futbolcuların pasaport ve lisans işleri çok uzun sürüyordu. Tıpkı ABD'de olduğu gibi, İngiltere'de de David Viana yine evrakları bekledi. Kupa maçıyla beraber 2 maç, 2 gol, 1 asist yaptı ama uzun bekleyiş genç David'i Portekiz Milli Takımı'ndan da uzaklaştırmak üzereydi. Çünkü A takımda aynı pozisyonda Ronaldo gibi bir dünya yıldızı vardı. Ters kanatlar da yıldızlar karmasıydı. Futboldan başka hiç bir şey düşünmeyen David Viana sürekli çalışıyordu. Form sorunu yoktu. Sürekli forma giyeceği ve evrak sorunu yaşamayacağı bir takıma ihtiyacı vardı. Luton Town FC ile şampiyonluk yaşadı ve beklediği o teklif Portekiz'den geldi. 

PORTEKİZ'DE KULÜBÜ İFLAS ETTİ 2013-14'Ü HATIRLAMAK İSTEMİYOR 

2014'te Portekiz üst lig ekibi Olhanense ile 450 Bin Euro'ya 3 yıllık harika bir sözleşme imzaladı. Böylece 20 yaşını tamamladığı için gençlikten çıkıp Portekiz Milli Takımı'nda A takıma yükselebilecek ve kariyerinde yeni bir sayfa açacaktı. Sezonda mali sorunlar sebebiyle takımın performansına rağmen David Viana 13 maçta 1 gol, 6 asist katkısı yaptı. Mali gereklilikleri yerine getiremeyen Olhanense iflas etti ve FPF tarafından ligden düşürüldü. Bütün futbolcularla yollar ayrıldı. David Viana da ortada kalmıştı. Ligler devam ederken bir takım bulması imkansızdı. 2013-14 yılı hiç hatırlamak istemeyeceği sıra dışı 2 yıl olmuştu. 

A.MADRID'TEN SONRA FRANSA ALT LİGİNDE MUTLULUĞU BULDU 

ABD, İngiltere ve Portekiz'de 2 yıl hiç ummadığı evrak prosedürleriyle uğraşmıştı. ''Atletico Madrid'ten neden Fransa alt ligine gittin'' sorusunun yanıtı buydu. Portekiz asıllı Fransız olduğu için 2015'te gidebileceği en uygun yerdeki Fransa'da 3 lig için mücadele eden ASC Biesheim ile anlaştı. Strasbourg'taki takım evine yakındı. David'in futbol seviyesinin çok altındaydı ama oynamalıydı. 2015'ten itibaren neredeyse hiç maç kaçırmadan Fransa'da 8 yıl ASCB forması giydi. Her sezon 10 gol, 10 asist performansı gösteriyor. Bu istatistik istikrarlı bir şekilde her sezon aynı devam ediyor. 2021'de tek sezon için gidip ASCB'ye geri döndüğü Mulhouse FC'de 3 defa ayın futbolcusu seçilirken 23 maçta 10 gol 5 asist yaptı. David Viana 2023'te maç kaçırmadan 9 gol katkısı sağladığı ASCB formasıyla Fransa'da şampiyon oldu. Yeni sezonda Fransa N2'de mücadele edecek olan ASCB ile Ligue 2'ye yükselmek istiyorlar. 

Kariyerinde Portekiz U17 Milli Takım şampiyonluğu, Luton Town İngiltere Championship şampiyonluğu ve Fransa N3 şampiyonluğu yaşayan, defalarca maçın adamı, ayın futbolcusu olan ve hat-trick yapan 31 yaşındaki kanat oyuncusu David Viana, üstün top tekniğiyle birlikte artık 10 numara playmaker pozisyonunda forma giyiyor.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dil ve hakaret içermeden yazılan yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.KanalW.com