KALECİ BENER AYDINLIK JÜBİLE YAPTI - Kanal WTVᴴᴰ www.KanalW.com | Worldwide Football TV™
Haber
Loading...

WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

FULL MAÇ

FİKSTÜR

RÖPORTAJ

KULÜPLER

ÖNE ÇIKAN YAYIN

KANAL WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

Kanal WTVᴴᴰ Uluslararası Spor Kanalı | Worldwide Football TV HD Kanalı (2014™) İSTANBUL - TÜRKİYE |

KALECİ BENER AYDINLIK JÜBİLE YAPTI

KALECİ BENER AYDINLIK JÜBİLE YAPTI
Memleketim Antalya'da çocukluğumun ''örnek'' kalecisi ve şahsen bugüne kadar izlediğim tanıdığım EN İYİ KALECİLERDEN BİRİ Bener Aydınlık'tan bahsetmek istiyorum. Futbolcular arasında yapılan ''En iyi futbolcu'' anketinde bir kaleci olmasına rağmen ''En iyi futbolcu'' unvanını almış bir yetenekten bahsediyorum. Seyircinin Antalyaspor, Sakaryaspor ve Kocaelispor'dan tanıdığı değerli dostum Bener Aydınlık, çocukluğumuz diyebileceğim 90'lı yıllara kadar Antalya'nın toprak sahalarında, beton zeminlerinde birlikte maç yaptığım ve kaleciliğini örnek aldığım bir abimdir. Bir kaleci olmaktan öte, Brezilyalı tekniğine sahip olacak kadar ayak hakimiyetiyle futbol oynamayı da iyi bilir. 

Kornerden gelen yüksek ortaya plonjonla çıkıp koca futbol topunu TEK ELLE TUTTUĞUNA defalarca şahit olduğumuz efsane kalecidir. İzleyen ve bilen herkesin, ''Ben böyle kaleci görmedim, Milli Takımı hak ediyor'' dediği bir kalecidir. Kendisi dile getirmese de Kaleci Rüştü Recber'le birlikte oynadıkları takımlarda 1. kaleci olan Bener Aydınlık'ın yedek kulübesinde hep Rüştü kalmıştır. Futbolda şans herkes için eşit dağıtılmıyor ne yazık ki! Neyse ki Bener Aydınlık, oğlu Yağız Aydınlık'ı kendi gibi kaleci olarak yetiştiriyor ve biz onu da heyecanla bekliyoruz. 


Şimdi gelelim asıl meseleye; Bener Aydınlık hepimizi üzen depremde beton yığınıyla dolu göçük altından sağ çıkabilmeyi başarmış ve ardından futbolu bırakmak zorunda kalmıştı. Bu olaydan yıllar sonra, yakın zamanda beyin ameliyatı geçiren dostumuza eski takım arkadaşları jübilesinde moral desteği verdiği maçı 25 Mayıs 2015'te yaptı. O dönemlerde, ''Bence bu yeterli değil ve futbol camiasının ileri gelenlerinin de ilgi göstermesi gerektiğini düşünüyorum'' demiştim. Yıllardır Antalya Alanya'da yaşamaya devam eden Bener Aydınlık'ın, Antalyaspor ve Alanyaspor'dan hiçbir ilgi görmediğinin şahsen farkındayım. Belki haberleri yoktur diye bir duyuralım düşüncesiyle bu makaleyi yazmıştım. Değerli büyüğümüz, kaleci Bener Aydınlık Kasım 2021'in son günlerinde vefat etti. Yakınlarına başsağlığı dilerim.  fortuna Zafer 



NOT: Bu yazıyı bir vefa borcu ya da tanıdığım biri için değil, gerçekten ALTIN KARMA'yı hak ettiğini düşündüğüm için yazdım.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dil ve hakaret içermeden yazılan yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.KanalW.com